Trenutno berete..

Akad. pom. akad. dr. Igor Emri pri angleški kraljici Elizabeti II.

Z veseljem in ponosom poročamo o dogodku, s katerim smo delček PAZU-ja ponesli tudi v Buckinghamsko palačo angleški kraljici Elizabeti II.

V ponedeljek 26.10.2015 so podelili nagrado QE za inženirstvo (Queen Elizabeth Prize for Engineering), vredno milijon funtov. Nagrada, ki jo britanska Kraljeva akademija za inženirstvo podeljuje vsako drugo leto, je namenjena tistim svetovnim inženirskim dosežkom, ki so že dobili potrditev svoje trajne veljave. Tokratni dobitnik prestižne nagrade je prof. dr. Robert Langer iz ZDA.

Med izbranimi gosti na podelitvi nagrade QE za inženirstvo, ki je bila v Buckinghamski palači, je bil tudi ugledni slovenski znanstvenik, član SAZU in PAZU akad. pom. akad. dr. Igor Emri z ljubljanske fakultete za strojništvo, ki med drugim predseduje znanstvenemu odboru združenja evropskih raziskovalnih fundacij Science Europe za področji inženirstva in tehnike.

Akad. pom. akad. dr. Igor Emri pa se lahko pohvali tudi s tem, da raziskovalno sodeluje z nagrajencem prof. dr. Robertom Langerem – trenutno zlasti pri iniciativi Proteus, ki jo predlaga interdisciplinarna skupina v okviru pametne specializacije Slovenije.