Predstavitev
pom. akad. dr. Mojca Kumin Horvat
Znanstvena veda: Humanistika
Znanstveno področje: Jezikoslovje

E-pošta: mhorvat@zrc-sazu.si

Zaposlitev: Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša, Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti

Bibliografija:
Osebna bibliografija COBISS


Univerzitetna izobrazba:
Leta 2007 je diplomirala na Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani z diplomskim delom Geolingvistični prikaz nekaterih leksemov iz pomenskega polja bolezni – samostalniki (po gradivu za Slovenski lingvistični atlas – SLA). Leta 2012 je doktorirala na Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete UL z doktorsko disertacijo Morfološka struktura in geolingvistična interpretacija rastlinskih poimenovanj v slovenskih narečjih. Leta 2016 je diplomirala na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete UL, smer Poljski jezik in književnost.

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:
Od 2007 je zaposlena v Dialektološki sekciji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša pri ZRC SAZU. Od 2010 deluje kot asistentka za slovenski jezik na Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Deluje na področju raziskav diahrone in sinhrone podobe slovenskih narečij, kjer sodeluje pri pripravi Slovenskega lingvističnega atlasa. Od leta 2008 sodeluje pri projektu Slovanski lingvistični atlas – OLA (udeležba na delovnem zasedanju Mednarodne delovne skupine za sestavo OLA; v Sarajevu 2008 in Minsku 2009).

Prenesi CV